четверг, 20 июня 2024 г.

Про що розкаже свіжих квітів жмуток

 

      


У  Радковецькій сільській бібліотеці  оформлено  виставку – ікебану  « Про  що  розкаже  свіжих  квітів  жмуток»

 


 «Людині для життя потрібні сонце, воля і маленька квіточка», – сказав колись видатний казкар Ганс Крістіан Андерсен. І справді, квіти супроводжують нас протягом усього  життя: зустрічають при народженні, втішають у старості, радують на весіллях, іменинах, святкуваннях…

     Традиція дарувати один одному квіти супроводжує людство протягом всієї історії. У сучасному розумінні такий подарунок завжди має хороший підтекст – букет сприймається як знак уваги, поваги, захоплення та кохання. Але квітка може сказати про почуття дарувальника більше, ніж прості слова. Зародження мови квітів почалося на Сході: до весілля чоловік не міг заговорити з дівчиною. Розповісти про свої почуття він міг за допомогою квітів. У подарованих композиціях значення мали і колір бутонів, і їх кількість, і те, з чого саме складали оберемок.

     Вірити у квіткову символіку чи ні – це вибір кожного. Даруйте квіти різних кольорів кому хочете і коли захочете, адже головне – щоб подарований букет був від щирого серця і з найсвітлішими побажаннями!

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий