пятница, 18 мая 2018 г.

Вишиванка – символ Батьківщини, дзеркало народної душі.


Всеукраїнське свято – День вишиванки, яке проводиться щороку  в третій четвер травня, покликане зберегти започатковані в давні часи народні традиції  творення та носіння   етнічного вишитого одягу.
Не обминуло своєю увагою таке свято і мальовниче  село Радківці.
 У Радковецькому сільському будинку культури було проведено виставку робіт вишивальниць  « Невтомні наші руки».
Сільський голова Олександр Асавалюк вручив подяки майстриням :
Ользі Червятюк, Світлані Шафарук,  родині Синяк, Ірині Мартинюк.
Районний центр культури  ім.. В. Ножки  нагородив  Асавалюка О.М – Радковецького сільського голову за сумлінну працю, підтримку культури на селі.
Вітанням для них пролунали пісні у виконанні Яцкової Каріни, Яцкової Крістіни, Сторожук Валентини,Мартинюк Ірини.
Цікаву  легенду про вишиванку для усіх присутніх розповіла Поплавська Юлія. З цікавістю усі  прослухали етнографічну довідку « Вишиванка – національний одяг  українців» з якою ознайомили Мельничук Тетяна та Медведчук Анастасія.
Завідуюча  бібліотекою Галина Олійник представила  книжкову виставку          « Щоб не зміліли ріки нашої духовності». Учасники свята ознайомилися з технікою шитва,  з золотим гаптуванням Київської Русі і ін..
 Хочеться подякувати усім майстриням за представлені на виставці роботи, за їх невтомну працю.
Свято закінчилось ми ознайомилися не тільки з вишиваною культурою українців, але й усвідомили, що всі ми різні за звичками, характером. Ми обираємо різні кольори, орнаменти, мережки, але всіх нас єднає – вишиванка, споконвічний традиційний український, національний одяг, без якого не можна уявити справжнього українця.

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий